Beste wipstoel 2023: top 5 best getest

beste wipstoel 2022

Een wipstoel voor je baby is voor veel ouders een musthave en een derde arm. In een wipstoel kan jouw kindje veilig en rustig zitten terwijl jij bijvoorbeeld een douche neemt of eten kookt. Ook stimuleert een wipstoel de motorische ontwikkeling en het evenwichtsgevoel van je kleintje door de wiegende bewegingen van de stoel. Maar hoe kies je de beste wipstoel? Ze zijn er in allerlei soorten en maten en variëren in prijs. In dit artikel selecteerden we de beste wipstoel(en) van 2023 op basis van ervaringen en onderzoek (voor ouders, door ouders).

Top 5: de eindresultaten van het onderzoek

1

Balance soft 

BABYBJÖRN

2

Nuna Leaf 

Nuna

3

B-Rocker

Bo jungle

4

Kori 2-in-1

Maxi-Cosi

5

Black Circle

Baninni

Tips beste wipstoel kopen

Ben je op zoek naar de beste wipstoel voor je kleintje? Lees hieronder de belangrijkste tips waar je op moet letten.

Ergonomische wipstoel. Het is belangrijk dat jouw baby fijn kan zitten en de wipstoel een fijne, zachte stof heeft. De wipstoel moet het hoofdje, de benen en de rug goed ondersteunen. Tegelijkertijd moet je baby veel bewegingsruimte hebben en niet onderuit zakken, maar relaxed kunnen zitten.

Gewicht en gebruiksduur. Wipstoelen varieren in de gebruikersduur voor jouw kleintje. Bedenk van tevoren hoelang je gebruik wilt maken van de wipstoel en check het maximaal aanbevolen gewicht. Zo kom je erachter hoelang jouw kleintje kan genieten in de wipstoel.

Vervoeren. Wil je de wipstoel gemakkelijk kunnen vervoeren? Check altijd even hoe zwaar de wipstoel is en hoe gemakkelijk je het kunt inklappen. De ene wipstoel neem je makkelijker mee in de auto dan de andere.

Wasmachine. De wipstoel wordt veel gebruikt voor het geven van een tussendoortje of de eerste hapjes. Daarom is het makkelijk dat de bekleding van de wipstoel in de wasmachine kan. Een wipstoel met een katoenen voering kan altijd gemakkelijk in de wasmachine.

Materialen. Wipstoeltjes zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Zo heb je elektrische wipstoeltjes en bestaan er wipstoeltjes met trilfuncties en speelgoedbogen. Een speelgoedboog of speelgoed kun je ook los kopen en aan je kleintje geven terwijl hij of zij in de wipstoel aan het genieten is.

Top 5 beste wipstoelen van 2023

Vraag jij je af ‘wat is de beste wipstoel?’. Wij onderzochten waar een goede wipstoel aan moet voldoen en selecteerden de top 5 beste wipstoel van 2023 op basis van: gebruikservaringen van ouders, EU veiligheidskeurmerken, een goede gordel of tuigje, stabiliteit en veiligheid.

1 Wipstoel Baby Björn Balance Soft (13 kg)

Review wipstoel Baby Björn Balance Soft:

De ergonomische wipstoel Baby björn Balance Soft is op dit moment de populairste wipstoel. Het hoofdje van je kleintje wordt in deze wipstoel goed ondersteund. Dit wipstoeltje is verkrijgbaar in verschillende kleuren en staat prachtig in ieder interieur. He is een erg luxe variant waardoor je er ook iets meer voor betaalt. De stoel heeft drie verschillende hoogtestanden; een ruststand, speelstand en transportstand. Het tuigje is voorzien van een zachte vulling waardoor het niet snijdt aan de handjes van je baby. Deze dikkere riempjes bieden ook meer houvast zodat je baby leert om dingen vast te pakken met zijn handjes. Een voordeel van deze wipstoel is dat de stof van de zitting verwijderd kan worden. Gooi het in de wasmachine en de wipstoel is weer schoon en fris. Daarnaast kan jouw baby lang gebruik maken van de wipstoel vanwege het maximaal aanbevolen gewicht van 13 kg.

Ouders over deze wipstoel:
+ Ergonomisch
+ Duurzaam
+ Trendy

2 Wipstoel Nuna Leaf Cinder (60 kg)

Review wipstoel Nuna Leaf:

De absolute nummer 2 is de Nuna Leaf Wipstoel. Het design van deze duurzame, elektrische wipstoel is geïnspireerd op bewegende bladeren. Deze wipstoel is niet elektrisch, maar als je de wipstoel een klein duwtje geeft, geniet jouw kleintje van langdurige schommelbewegingen. Deze stimuleren je baby om te gaan bewegen. Ook heeft dit een heerlijk ontspannende werking op je kleintje. En de combinatie met de zachte, duurzame bekleding van 100% organisch katoen maken het extra comfortabel. Deze wipstoel kan een gewicht aan van 60 kg, dat betekent dat jouw kleintje er gebruik van kan maken van baby tot kleuter. Je kunt de zitting omtoveren tot een fijn stoeltje. Met de aanschaf van dit product, geniet jouw kleintje van jarenlang plezier!

Ouders over deze wipstoel:
+ Comfortabel voor mijn kind
+ Gebruiksvriendelijk
+ Voor langdurig gebruik

3 Bo jungle B-Rocker elektrische wipstoel met speelboog (18 kg)

Review wipstoel Bo Jungle:

Ben je op zoek naar een wipstoel die je jaren kunt gebruiken? Dan is de elektrische wipstoel Bo jungle B-rocker een geschikte wipstoel. Hiermee haal je een zitje in huis dat is te gebruiken van baby tot kleuter (maximaal gewicht: 18 kg)! Deze wipstoel heeft zachte, uitwasbare bekleding en bevat veel mogelijkheden. Het kan op twee manieren gebruikt worden: als rocker of in een stabiele positie. De rugsteun pas je aan in 3 posities. De wipstoel is inclusief een muziek en massagefunctie voor je kleintje. Dit werkt op batterijen (2x AA baterijen zijn niet inbegrepen). De speelboog is eenvoudig afneembaar en heeft 2 speeltjes. De wipstoel is in te buigen waardoor je het gemakkelijk meeneemt in de auto.

Ouders over deze wipstoel:
+ Handig in gebruik
+ Comfortabel voor mijn kind
+ Goede prijs/kwaliteit

4 Maxi-Cosi Kori 2 in 1 wipstoel (9 kg)

Review wipstoel Maxi-Cosi:

De comfortabele wipstoel Maxi-Cosi 2-in-1 wipstoel staat in de top 5 vanwege het gebruiksgemak en het strakke minimalistische Scandinavische ontwerp. De wipstoel is in hoogte verstelbaar dankzij de 3 hoogtestanden. Je kunt deze wipstoel met slechts 1 hand verstellen. De Kori is licht van gewicht, gemakkelijk schoon te maken en comfortabel. Deze wipstoel is slechts 3,2 kg waardoor je het gemakkelijk kunt tillen en vervoeren. Super handig voor ouders die veel onderweg zijn met hun kleine. De wipstoel is verkrijgbaar in 3 kleuren. Met deze wipstoel heeft Maxi-Cosi zijn goede reputatie waargemaakt. Maximaal aanbevolen gewicht: 9 kg.

Ouders over deze wipstoel:
+ Verschillende standen
+ Handig als je veel onderweg bent
+ Goed prijs/kwaliteitverhouding

5 Baninni Relax wipstoel met speelboog (9 kg)

Review Bannina Relax wipstoel:

De comfortable wipstoel Banninni Relax heeft een zachte bekleding en verstelbare rugleuning en voetensteun. De speelboog met cirkels is afneembaar en uit te wassen. De vastzetbare schommelfunctie zorgt voor extra vermaak van jouw kleintje. Door het compacte formaat van deze wipstoel neem je hem gemakkelijk mee. Ouders zijn fan van deze wipstoel vanwege het handige gebruik, goede prijs/kwaliteit en het is comfortabel voor je kindje. Het maximale gewicht van deze wipstoel is 9 kg.

Ouders over deze wipstoel:
+ Goede prijs/kwaliteitverhouding
+ Handig in gebruik
+ Comfortabel voor mijn baby

Wanneer gebruik je een wipstoel?

Ben je op zoek naar een elektrische wipstoel of zoek je een wipstoel waar je kindje lang gebruik van kan maken? Een wipstoel is een veilig zitje waarin je baby kan relaxen. De wipstoel wordt vaak gebruikt vanaf 6 weken. Terwijl jij thuis wat klusjes aan het doen bent, kan jouw kleintje genieten in een wipstoel. Bijvoorbeeld als je de was doet, eten kookt of als je even rustig een boekje wilt lezen. Of als je visite hebt, kan je kleintje er fijn ‘bij’ zitten, terwijl het niet de hele tijd vastgepakt hoeft te worden. Vanaf de wipstoel kan jouw baby lekker relaxen en de wereld om hem heen ontdekken.

Elektrische wipstoel of ‘gewone’ wipstoel?

Misschien twijfel je nog tussen een elektrische wipstoel of een ‘gewone’ wipstoel kopen. Maar wat is het verschil? Bij een elektrische wipstoel beweegt de wipstoel automatisch. Dit hoeft niet altijd op batterijen te gaan, want de wipstoel Nuna Leaf (zie top 5) heeft een eigen swing. Je hoeft maar een klein tikje te geven en de wipstoel geeft langdurige schommelbewegingen af. Maar er bestaan ook elektrische wipstoelen met automatische bewegingen, trilbewegingenn en muziek-functies. Bedenk welke functies jij belangrijk vindt voor jouw kleintje tijdens de aanfschaf van een wipstoel.

Is een wipstoel slecht voor mijn baby?

Vraag je je misschien af, of een wipstoel slecht is voor jouw baby? Het antwoord is: nee. Een wipstoel is niet slecht voor je baby, als je het maar op de juiste manier gebruikt. Het is belangrijk dat je jouw baby altijd goed vast maakt door middel van het tuigje. Ook is het belangrijk dat jouw baby niet langer dan 2 uur in een wipstoel zit, want het is geen slaapplek. En kijk altijd goed waar je de wipstoel neerzet. Let hierbij op kachels, gordijnen en huisdieren.

Veelgestelde vragen over de wipstoel

Vanaf wanneer mag een baby in de wipstoel?

De meeste ouders gebruiken een wipstoel al vanaf hun baby 6 weken oud is. Als de wipstoel helemaal plat kan (lighouding) dan mag je kleintje er vanaf de geboorte al in. In het begin zal je baby liggen in de wipstoel en later meer een zithouding hebben.

Is een wipstoel veilig?

Ja, een wipstoel is veilig. Belangrijk is om je baby altijd te bevestigen in het tuigje. Kies altijd een veilige plek voor het neerzetten van de wipstoel met je kleintje erin. Let bijvoorbeeld op huisdieren, gordijnen en kachels. Plaats een wipstoel NOOIT op de tafel, bank of aanrecht omdat dit een kantelrisico oplevert.

Hoelang gebruik je een wipstoel?

Dat is afhankelijk van het aantal kilo’s dat de wipstoel aankan. Bekijk onze top 5 beste wipstoel en lees hoelang jouw kleintje gebruik kan maken van een wipstoel.

Verschil tussen Maxi Cosi en wipstoel

In een wipstoel hebben kleintjes over het algemeen wat meer bewegingsruimte. In een Maxi Cosi worden baby’s snel tot eenzelfde houding gedwongen, zeker als ze groter worden.

Hoeveel wipstoeltjes hebben jullie onderzocht?

Ouderliefde.nl is een onafhankelijk reviewplatform. Wij onderzochten 20 wipstoeltjes en maakten een top 5 beste wipstoel van 2023.

Wat is de beste wipstoel?

Conclusie; wat is de beste wipstoel van 2023? Het blijft natuurlijk een persoonlijke keuze. Wipstoelen zijn er in allerlei soorten en variëren in prijs. Wij selecteerden in dit artikel de top 5 beste wipstoelen op basis van onderzoek en reviews van ouders. Het is natuurlijk aan jou wat je de beste wipstoel vindt voor jouw baby. Kies afhankelijk van jouw budget en wensen welke wipstoel het beste bij jou past. Een wipstoel gaat gegarandeerd veel plezier opleveren!

Benieuwd naar alle baby musthaves? Bekijk de baby uitzetlijst: the musthaves!