Beste voedingskussen 2023: top 5 best getest

Beste voedingskussen

Ben je op zoek naar het beste voedingskussen voor je baby uitzet? Dat snappen wij wel, want we zijn er fan van! Een voedingskussen is erg handig en je gebruikt het tijdens het voeden van je baby. Zwangere vrouwen gebruiken het ook tijdens het slapen zodat ze een fijne houding kunnen aannemen. Ouderliefde.nl selecteerde de top 5 beste voedingskussens van 2023. Bekijk ze en verzeker jezelf met een weloverwogen keuze.

Top 5: de eindresultaten van het onderzoek

Ouderliefde.nl is een onafhankelijk reviewplatform. Wij maakten een top 5 beste voedingskussen van 2023, samengeteld op basis van ervaringen van ouders.

1

U-Vorm XXL 

Ella

2

Body pillow

Litollo

3

Voedingskussen

Snoozzz

4

Buddy

Doomoo

5

Voedingskussen

Slaapcity

Voordelen van een voedingskussen

De één noemt het een zwangerschapskussen en de ander een voedingskussen. Toch praten we over hetzelfde. Het voeden van je kleintje vergt best wat geduld van ouders. Om dit zo comfortabel mogelijk te maken, helpt een voedingskussen je hierbij. Voedingskussens zijn namelijk ontworpen om de houding te corrigeren en het voedingsproces draaglijker te maken. Ook kan je baby comfortbal relaxen in een voedingskussen. Het gebruik van een zwangerschapskussen wordt aanbevolen door kinesitherapeuten. Een kinesitherapeut verhelpt of verzacht lichamelijke pijn. Het aanschaffen geeft je dus veel gemak in je zwangerschap en tijdens het voeden van je baby.

Tips voedingskussen kopen

Wil je een voedingskussen kopen? Wij geven je een paar handige tips. We adviseren om een voedingskussen te kiezen met wasbare hoes, zodat je het gemakkelijk in de wasmachine kan wassen. Check ook altijd even de daadwerkelijke lengte van het voedingskussen. Als je het kussen in een vorm legt, is de lengte minder lang dan je misschien gedacht had.

Top 5 beste voedingskussens

Benieuwd welk nieuw slaapmaatje en voedingskussen bij jou past? Op basis van ervaringen van moeders, selecteerden wij de top 5 beste voedingskussens.

1 Ella zwangerschapskussen

Het zwangerschapskussen Ella is ook erg populair onder zwangere vrouwen. Dit zwangerschapskussen is speciaal gemaakt voor een goede nachtrust. De overtrek is van katoen waardoor het erg zacht aanvoelt. De vulling is goed gevuld en is gemaakt van polyester. De afmeting van de U-vorm is 140x80cm. De hoes is afneembaar en kan in de wasmachine op 30 graden.

2 Litollo zwangerschapskussen

Het zwangerschapskussen Litollo is speciaal ontworpen voor zwangere vrouwen om een fijne slaaphouding aan te nemen. De hoes is van katoen en de vulling is van polyester waardoor er geen krakende geluiden ontstaan. Het zwangerschapskussen is 280 cm lang en 70 cm breed. Door deze grootte kan je makkelijk in verschillende houdingen liggen met fijne ondersteuning. De hoes is afneembaar en kan in de wasmachine op 30 graden.

3 Snoozzz voedingskussen

Het voedingskussen van Snoozzz is een echte eyecatcher in de woonkamer. Het voedingskussen heeft een geruisloze vulling van kleine microbolltjes net zo fijn als zand. De binnenhoes bestaat uit katoen, hierdoor heeft het voedingskussen een betere vochtopname en ventilatie. De zachte hoes is afneembaar en je kunt hem ook in de wasmachine doen op 40 graden. De afmeting van dit kussen is 185 x 35 cm. Het kussen wordt geleverd in een fijne opbergtas.

4 Doomoo voedingskussen

Het populaire voedingskussen Doomoo Buddy is verkrijgbaar in maar liefst 27 prachtige kleuren. De elastische hoes is gemaakt van zacht biologisch katoen en het kussen is 180 cm lang. De vulling van het kussen is gemaakt van superfijne microkorrels. Hierdoor is het kussen soepel en voelt het heel zacht aan. De hoes is uit te wassen op 30 graden.

5 Slaapcity Zwangerschapskussen

Het voedingskussen van Slaapcity biedt goede ondersteuning voor je rug. Ben je een rug, buik of zijslaper, dit voedingskussen is zo ontwikkeld dat het altijd stevigheid biedt. Tegelijkertijd is het zacht en pijnverlichtend. Het voedingkussen is in hoogte aanpasbaar en het design is orthopedisch. Het voedingkussen past zich aan aan het seizoen. Het biedt warmte in de witner en is koel in de zomer. Met de aanschaf van dit zwangerschapskussen zul je uitgerust wakker worden.

Hoe gebruik je een voedingskussen?

Als je borstvoeding geeft, ga dan in zithouding om de bank zitten. Leg daarna het kussen op je schoot, zo dicht mogelijk tegen je buik aan. Leg je baby op je voedingskussen zodat het mondje zo dicht mogelijk tegen je tepel aankomt. Zorg er wel voor dat je baby zelf kan happen, dus zorg voor iets speling. Als je flesvoeding geeft dan kun je het voedingskussen iets lager op je schoot neerleggen zodat je wat meer ruimte over hebt voor de fles.

Babynestje maken van voedingskussen

Wist je dat je kleintje ook kan liggen op het voedingskussen? Deze tip kregen wij van een kraamhulp. Om een baby nestje te maken van een voedingskussen, kun je het volgende doen:

  1. Kies een voedingskussen met een afmeting die geschikt is voor je baby en dat stevig genoeg is om de baby te ondersteunen.
  2. Leg het voedingskussen op een plat oppervlak, zoals op een bed of op de grond.
  3. Leg een laken of deken over het voedingskussen heen, zodat het baby nestje zacht en comfortabel is voor de baby.
  4. Zorg ervoor dat het baby nestje op een veilige plek is, weg van vallende voorwerpen of andere gevaren.
  5. Leg de baby in het nestje en let goed op dat de baby comfortabel en veilig ligt.

Veelgestelde vragen

Wat is een voedingskussen?

Een voedingskussen wordt ook wel een borstvoedingskussen of zwangerschapskussen genoemd. Ze zijn vaak zacht, flexibel en zorgen voor extra comfort. Je gebruikt het tijdens het voeden van je baby als extra ondersteuning en zwangere vrouwen gebruiken het kussen bijvoorbeeld ook om mee te slapen.

Wanneer gebruik je een voedingskussen?

Als je zwanger bent dan kun je last hebben van kwaaltjes zoals bijvoorbeeld vocht vasthouden of maagzuur. Dit kan betekenen dat je tijdens het slapen te weining ondersteuning hebt. Een voedingskussen is hiervoor een goede uitkomst.

Welk voedingskussen is fijn om mee te slapen?

Ben je zwanger, dan kan het zijn dat je last hebt van bijvoorbeeld je bekken. Je kunt een voedingskussen in je bed leggen voor ondersteuning. Het is heel persoonlijk in welke positie je het fijnst kunt liggen. We adviseren dan ook om dat zelf te gaan onderzoeken. Ook kun je hem gebruiken op de bank om je benen op te leggen, dan liggen we goed hoog.

Benieuwd naar meer musthaves? Bekijk de baby uitzetlijst: the musthaves!