Beste loopfiets 2022: top 5 best getest

beste loopfiets 2022

Een loopfietsje is hartstikke leuk speelgoed voor je kindje én het draagt bij aan de ontwikkeling van jouw peuter of kleuter. Een loopfiets is ook de perfecte voorbereiding op een echte fiets met wielen. In dit artikel lees je alles wat je moeten weten over een loopfiets. Wij helpen je kiezen voor de beste loopfiets, want wij hebben de beste modellen voor je op een rij gezet.

Wat is een loopfiets?

Een loopfietsje is een lage fiets zonder trappers. Als je kindje op het zadel zit, kan hij met zijn voeten bij de grond. Als hij of zij gaat lopen, gaat het fietsje vooruit. Dat gaat lekker snel. Wandel zelf heerlijk door het park, in het bos of een rondje door de buurt terwijl je kleintje gemakkelijk je looptempo kan bijhouden.

Welke voordelen heeft een loopfiets?

Een loopfiets is naast leuk speelgoed ook belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Spelend bewegen is erg goed. Het helpt bij de grove motoriek en het ontwikkelen van kracht en balans. De voordelen:
⦁ Motoriek: jouw kindje zit op de fiets en oefent tegelijkertijd loopbewegingen met zijn voeten. Naast lopen maakt hij stuurbewegingen. Dit bevordert de ontwikkeling van zijn of haar armbewegingen en het inschatten van situaties.
⦁ Balans: een loopfiets is een laagdrempelige manier om de evenwichtsvaardigheden van jouw kindje te ontwikkelen. Het hebben van een goede balans is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje.
⦁ Kracht: door het maken van de loop- en stuurbewegingen traint jouw kindje zijn spieren.

Elk kind leert op eigen tempo fietsen, maar je kunt jouw kindje alvast op voorsprong zetten door een loopfietsje te kopen. Zo is de overgang naar een gewone fiets veel kleiner. Laat jij jouw kindje alvast het fietsgevoel ervaren?

Top 5 beste loopfiets

We hebben de beste loopfietsen van 2022 voor je op een rij gezet. Hierbij hebben we gekeken naar de kwaliteit en populariteit van de fiets en ervaringen van ouders. We beoordeelden de fietsen en kwamen tot de top 5 beste loopfiets:

Loopfiets – Veloretti tricycle

Beoordeling:
De Tricycle van het populaire merk Veloretti is geschikt voor de allerjongste kindjes vanaf 1,5 jaar. De twee achterwielen helpen bij het leren lopen en het vinden van evenwicht. Heeft jouw kindje het balans onder de knie, dan bouw je de Tricycle eenvoudig om naar een mini loopfiets. Hier kan jouw kindje van genieten tot ze ruim 4 jaar oud zijn. Het frame is in hoogte verstelbaar, dus je kunt het makkelijk verstellen. Beleef veel plezier en avonturen met deze prachtige loopfiets. De loopfiets is in prachtige Veloretti kleuren beschikbaar.

Loopfiets Starter Bandits & Angels

Beoordeling:
De Starter vintage van het merk Bandits & Angels is een mooie loopfiets voor kindjes vanaf 2 jaar. De loopfiets heeft een lage instap en een handige voetenplank. Het zadel is in hoogte verstelbaar, wel zo handig als je kindje snel groeit. Daarnaast beschikt de fiets over lekvrije PU banden, een metalen frame en veiligheidshandvatten. Een extra voordeel van deze loopfiets is het handige rieten stuurmandje dat meegeleverd wordt. Het fietsje is verkrijgbaar in heel veel prachtige kleuren. Ouders zijn erg tevreden over deze loopfiets vanwege het gemakkelijke gebruik, stevige materiaal en de goede kwaliteit.

Loopfiets – Little Dutch Balance Bike

Beoordeling:
Zie jij jouw kindje al de eerste meters maken op de Little Dutch 12-inch loopfiets? Deze veilige en duurzame loopfiets is ontwikkeld voor kindjes vanaf 2 jaar. Het frame van de loopfiets bestaat uit staal en is voorzien van krasbestendige en milieuvriendelijke coating. De kwaliteit van de fiets is goed en optisch ziet deze stoere fiets er goed uit. De loopfiets heeft een verstelbaar zadelhoogte. De fiets is beschikbaar in Olive Matt en Mat Blauw.

Loopfiets – Sjoef

Beoordeling:
De Sjoef loopfiets is fiets met retrolooks voor kinderen vanaf 3 jaar. Het stuur en zadel van deze stoere, veilige en duurzame loopfiets is verstelbaar. Jouw kindje blijft goed in het zadel zitten dankzij het ergonomisch vormgegeven zadel. De fiets is in meerdere kleuren beschikbaar. Het monteren gaat eenvoudig en snel met de gemakkelijke handleiding. Het stuur en het zadel is in hoogte verstelbaar, het fiets groeit mee met jouw peuter of kleuter.

Loopfiets – Sajan

Beoordeling:
De loopfiets Sajan is een stoere 12 inch loopfiets voor kindjes vanaf 2 jaar. De fiets heeft een verstelbaar stuur en zadel en veiligheidshandvaten. Dankzij de slijtvaste foambanden is oppompen niet nodig. Het zadel en het stuur zijn verstelbaar. De fiets is beschikbaar in 4 kleuren.

Tips bij het kopen van de beste loopfiets

Heb je de top 5 beste loopfiets doorgenomen? Dan ben je vast ook benieuwd waarom wij deze loopfietsen aanbevelen. We hebben gekeken naar meerdere factoren. Te beginnen bij ergonomische zadels. Deze zijn van achteren breder dan van voren. Een houten loopfiets heeft bijvoorbeeld geen ergonomisch zadel, deze fiets selecteerden wij dan ook niet in onze top 5. Daarnaast is het belangrijk dat het zadel van de loopfiets niet te hoog is en dat het kindje gemakkelijk met zijn of haar voeten bij de grond kan. Hierdoor kunnen de loopbewegingen gemakkelijker gemaakt worden. Ook namen wij ervaringen van ouders mee in onze beoordelingen.

Veelgestelde vragen over het kopen van een loopfiets

Vanaf welke leeftijd gebruiken kinderen een loopfiets?

De meeste baby’s kunnen aan de hand lopen met 15 maanden. Als dit goed gaat, dan kun je beginnen met de loopfiets (met drie wielen). Het is natuurlijk wel belangrijk om in het begin goed te ondersteunen. Zorg dat je kindje zich veilig voelt en oefen op een rustige plek. Geef een kind alle tijd en ruimte om het te leren. Maak het leuk en gezellig en zorg vooral niet dat er druk ontstaat, dan komt het helemaal goed.

Heb je remmen nodig op een loopfiets?

Er bestaan loopfietsjes met en zonder remmen, maar remmen zijn eigenlijk overbodig. Kleine kinderen van 0 tot 3 jaar weten nog niet hoe ze een rem moeten gebruiken en dat is ook helemaal niet nodig. Een loopfietsje is veilig speelgoed waar ze met de voeten kunnen remmen.

Waar en hoe vaak gebruik je een loopfiets?

Het loopfietsje kan binnen en buiten het huis gebruikt worden. Als je de loopfiets dagelijks gaat gebruiken en ook buiten, dan adviseren we een loopfiets aan te schaffen met goede banden. Alleen loopfietsjes met stevige banden staan in onze top 5 beste loopfiets.

Wat is de beste loopfiets?

In onze top 5 selecteerden we allemaal loopfietsen met goede reviews van ouders.