Beste loopfiets 2023: top 5 best getest

beste loopfiets 2022

Een loopfietsje is hartstikke leuk speelgoed voor je kindje én het draagt bij aan de ontwikkeling van jouw peuter of kleuter. Een loopfiets is ook de perfecte voorbereiding op een echte fiets met wielen. In dit artikel lees je alles wat je moeten weten over een loopfiets kopen. Wij helpen je met een keuze voor de beste loopfiets, want wij hebben de beste modellen voor je op een rij gezet.

De uitslag na het vergelijken van 50+ producten:

#1
beste loopfiets

Little Dutch

Loopfiets:

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar Milieuvriendelijke rubber banden Max.
belastbaar gewicht: 30 kg
CE gecertificeerd 2 wielen
Bekijk goedkoopste op bol.com
#2
beste loopfiets

Bandits&Angels

Loopfiets:

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar Massieve banden Max. belastbaar gewicht: 30 kg CE gecertificeerd 2 wielen
Bekijk goedkoopste op bol.com
#3
beste loopfiets

Sjoef

Loopfiets:

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar Massieve banden Max. belastbaar gewicht: 30 kg CE gecertificeerd 2 wielen
Bekijk goedkoopste op bol.com
Bekijk de volledige lijst

Top 5 beste loopfietsen 2023: de eindresultaten

Ouderliefde.nl is een onafhankelijk reviewplatform. Wij maakten een top 5 beste loopfiets van 2023, samengesteld op basis van ervaringen van ouders. Lees het hele artikel als je meer over de producten te weten wilt komen en de loopfietsen wilt vergelijken.

1

Little Dutch

Loopfiets

2

Bandits & Angels

Loopfiets

3

Sjoef loopfiets

Loopfiets

4

Sajan loopfiets

Loopfiets

5

Veloretti

Driewieler

Top 5 beste loopfiets

We hebben de beste loopfietsen van 2023 voor je op een rij gezet. Hierbij hebben we gekeken naar de kwaliteit en populariteit van de fiets en ervaringen van ouders. We beoordeelden de fietsen en kwamen tot de top 5 beste loopfiets:

1 Loopfiets – Little Dutch Balance Bike

Little Dutch Balance Bike review:

Zie jij jouw kindje al de eerste meters maken op de Little Dutch 12-inch loopfiets? Deze veilige en duurzame loopfiets is ontwikkeld voor kindjes vanaf 2 jaar. Het frame van de loopfiets bestaat uit staal en is voorzien van krasbestendige en milieuvriendelijke coating. De kwaliteit van de fiets is goed en optisch ziet deze stoere fiets er goed uit. De loopfiets heeft een verstelbaar zadelhoogte. Een van de grootste voordelen van de loopfiets Little Dutch Balance Bike is dat het een veilig en stabiel vervoermiddel is. De loopfiets is voorzien van twee wielen en een stevig frame, waardoor kinderen niet snel omvallen. Bovendien is de loopfiets voorzien van een remsysteem, waardoor ouders altijd in staat zijn om snel in te grijpen als dat nodig is.

Een ander groot voordeel van de loopfeits is duurzaamheid. De loopfiets is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden en het dagelijkse gebruik. Dit zorgt ervoor dat de loopfiets een lange levensduur heeft en dat het kind er jarenlang plezier aan zal beleven. Het is veilig, stabiel, speciaal ontworpen om de balans van het kind te ondersteunen terwijl ze leren fietsen, duurzaam en heeft een stijlvol en modern ontwerp. De loopfiets is verkrijgbaar in een aantal prachtige kleuren, een perfecte keuze voor ouders die op zoek zijn naar een uniek en opvallend vervoermiddel voor hun kinderen.

2 Loopfiets Bandits & Angels

Bandits & Angels loopfiets review:

De loopfiets Starter Bandits & Angels is een uniek en innovatief vervoermiddel voor kinderen die net leren lopen en fietsen. Deze loopfiets is speciaal ontworpen om jonge kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden en zelfvertrouwen terwijl ze leren fietsen. Een van de grootste voordelen van de loopfiets Starter Bandits & Angels is dat het een veilig en stabiel vervoermiddel is. De loopfiets is voorzien van drie wielen en een stevig frame, waardoor het kindje niet snel omvalt. Bovendien is de loopfiets voorzien van een remsysteem, waardoor de ouders altijd in staat zijn om snel in te grijpen als dat nodig is.

De Starter vintage van het merk Bandits & Angels is een mooie loopfiets voor kindjes vanaf 2 jaar. De loopfiets heeft een lage instap en een handige voetenplank. Het zadel is in hoogte verstelbaar, wel zo handig als je kindje snel groeit. Daarnaast beschikt de fiets over lekvrije PU banden, een metalen frame en veiligheidshandvatten. Een extra voordeel van deze loopfiets is het handige rieten stuurmandje dat meegeleverd wordt. Het fietsje is verkrijgbaar in heel veel prachtige kleuren. Ouders zijn erg tevreden over deze loopfiets vanwege het gemakkelijke gebruik, stevige materiaal en de goede kwaliteit.

3 Loopfiets – Sjoef

Sjoef loopfiets review:

De Sjoef loopfiets is fiets met retrolooks voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Het stuur en zadel van deze stoere, veilige en duurzame loopfiets is verstelbaar. Jouw kindje blijft goed in het zadel zitten dankzij het ergonomisch vormgegeven zadel. De fiets is in meerdere kleuren beschikbaar. Het monteren gaat eenvoudig en snel met de gemakkelijke handleiding. Het stuur en het zadel is in hoogte verstelbaar, het fiets groeit mee met jouw peuter of kleuter.

Een van de grootste voordelen van de Sjoef loopfiets is veiligheid en stabiliteit. De loopfiets is voorzien van twee wielen en een stevig frame, waardoor kinderen niet snel omvallen. Bovendien is de loopfiets voorzien van een remsysteem, waardoor ouders altijd in staat zijn om snel in te grijpen als dat nodig is. De loopfiets Sjoef is ook een duurzaam vervoermiddel. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden en het dagelijkse gebruik. Dit zorgt ervoor dat de loopfiets een lange levensduur heeft en dat het kind er jarenlang plezier aan zal beleven. De Sjoef loopfiets is verkrijgbaar in een aantal opvallende kleuren, een perfecte keuze voor ouders die op zoek zijn naar een uniek en opvallend vervoermiddel voor hun kinderen.

4 Loopfiets – Sajan

Sajan loopfiets review:

De loopfiets Sajan is een stoere 12 inch loopfiets voor kindjes vanaf 2 jaar. De fiets heeft een verstelbaar stuur en zadel en veiligheidshandvaten. Dankzij de slijtvaste foambanden is oppompen niet nodig. Het zadel en het stuur zijn verstelbaar. De fiets is beschikbaar in 4 kleuren. De Sajan loopfiets is ook ontworpen om de balans van het kind te ondersteunen terwijl ze leren fietsen. Hierdoor helpt de loopfiets kinderen om sneller en gemakkelijker te leren fietsen. Dit is een grote hulp voor kinderen die moeite hebben met het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden. Bovendien is het verkrijgbaar in een aantal opvallende kleuren, waardoor het een perfecte keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een uniek en opvallend vervoermiddel voor hun kinderen.

5 Loopfiets – Veloretti tricycle

Veloretti tricycle review:

De loopfiets Veloretti tricycle is een uniek en stijlvol vervoermiddel. Met zijn drie wielen biedt deze loopfiets extra stabiliteit en veiligheid, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die nog niet zo zeker zijn op een tweewieler. Bovendien is de Veloretti tricycle gemakkelijk te besturen en onderhouden, waardoor het een geweldige optie is voor zowel recreatie als dagelijks gebruik. De Tricycle van het populaire merk Veloretti is geschikt voor de allerjongste kindjes vanaf 1,5 jaar. De twee achterwielen helpen bij het leren lopen en het vinden van evenwicht. Heeft jouw kindje het balans onder de knie, dan bouw je de Tricycle eenvoudig om naar een mini loopfiets. Hier kan jouw kindje van genieten tot ze ruim 4 jaar oud zijn.

Het frame is in hoogte verstelbaar, dus je kunt het makkelijk verstellen. Beleef veel plezier en avonturen met deze prachtige loopfiets. De loopfiets is in prachtige Veloretti kleuren beschikbaar. Een van de grootste voordelen van de Veloretti tricycle is dat het een duurzame en milieuvriendelijke keuze is. De tricycle is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden en het dagelijkse gebruik. Bovendien is het beschikbaar in een aantal aanpasbare opties waardoor het een perfecte keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een uniek en opvallende loopfiets.

Wat is een loopfiets?

Een loopfietsje is een lage fiets zonder trappers. Als je kindje op het zadel zit, kan hij met zijn voeten bij de grond. Als hij of zij gaat lopen, gaat het fietsje vooruit. Dat gaat lekker snel. Wandel zelf heerlijk door het park, in het bos of een rondje door de buurt terwijl je kleintje gemakkelijk je looptempo kan bijhouden.

Welke voordelen heeft een loopfiets?

Een loopfiets is naast leuk speelgoed ook belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Spelend bewegen is erg goed. Het helpt bij de grove motoriek en het ontwikkelen van kracht en balans. De voordelen:
⦁ Motoriek: jouw kindje zit op de fiets en oefent tegelijkertijd loopbewegingen met zijn voeten. Naast lopen maakt hij stuurbewegingen. Dit bevordert de ontwikkeling van zijn of haar armbewegingen en het inschatten van situaties.
⦁ Balans: een loopfiets is een laagdrempelige manier om de evenwichtsvaardigheden van jouw kindje te ontwikkelen. Het hebben van een goede balans is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje.
⦁ Kracht: door het maken van de loop- en stuurbewegingen traint jouw kindje zijn spieren.

Elk kind leert op eigen tempo fietsen, maar je kunt jouw kindje alvast op voorsprong zetten door een loopfietsje te kopen. Zo is de overgang naar een gewone fiets veel kleiner. Laat jij jouw kindje alvast het fietsgevoel ervaren?

Tips bij kopen van de beste loopfiets

Heb je de top 5 beste loopfiets doorgenomen? Dan ben je vast ook benieuwd waarom wij deze loopfietsen aanbevelen. We hebben gekeken naar meerdere factoren. Te beginnen bij ergonomische zadels. Deze zijn van achteren breder dan van voren. Een houten loopfiets heeft bijvoorbeeld geen ergonomisch zadel, deze fiets selecteerden wij dan ook niet in onze top 5. Daarnaast is het belangrijk dat het zadel van de loopfiets niet te hoog is en dat het kindje gemakkelijk met zijn of haar voeten bij de grond kan. Hierdoor kunnen de loopbewegingen gemakkelijker gemaakt worden. Ook namen wij ervaringen van ouders mee in onze beoordelingen.

Beste loopfiets 1 jaar

Er zijn veel loopfietsen op de markt die geschikt zijn voor kinderen van 1 jaar oud. Een goede optie is om een loopfiets te kiezen met een lage zithoogte, zodat het kind met zijn of haar voeten gemakkelijk de grond kan raken en de balans kan houden. De beste loopfiets vanaf 1 jaar is de VELORETTI TRICYCLE.

Beste loopfiets 2 jaar

Loopfietsen zijn geweldige hulpmiddelen voor de ontwikkeling van kinderen. Met name loopfietsen voor kinderen van 2 jaar kunnen hen helpen hun evenwicht te ontwikkelen en hun motorische vaardigheden te verbeteren. Loopfietsen voor 2-jarigen zijn meestal lichtgewicht, eenvoudig te besturen en hebben vaak geen pedalen. Dit betekent dat kinderen kunnen oefenen met het verplaatsen van hun voeten om te sturen en te stoppen. Met een goede loopfiets kunnen kinderen veel plezier hebben terwijl ze zich ontwikkelen. De beste loopfiets vanaf 2 jaar is bijvoorbeeld de Bandits & Angels loopfiets.

Wat is beter een driewieler of loopfiets?

Of een driewieler of een loopfiets beter is, hangt af van de specifieke behoeften en voorkeuren van het kind en de ouders. Beide vervoersmiddelen hebben hun eigen unieke voordelen en nadelen. Een driewieler is meestal veiliger en stabieler dan een loopfiets, omdat het drie wielen heeft in plaats van twee. Dit maakt het makkelijker voor jonge kinderen om hun evenwicht te behouden en te leren fietsen. Een loopfiets daarentegen is speciaal ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden en zelfvertrouwen terwijl ze leren fietsen. Het helpt kinderen om sneller en gemakkelijker te leren fietsen. Loopfietsen zijn ook vaak lichter en makkelijker te manoeuvreren dan driewielers.

Veelgestelde vragen over het kopen van een loopfiets

Vanaf welke leeftijd gebruiken kinderen een loopfiets?

De meeste baby’s kunnen aan de hand lopen met 15 maanden. Als dit goed gaat, dan kun je beginnen met de loopfiets (met drie wielen). Het is natuurlijk wel belangrijk om in het begin goed te ondersteunen. Zorg dat je kindje zich veilig voelt en oefen op een rustige plek. Geef een kind alle tijd en ruimte om het te leren. Maak het leuk en gezellig en zorg vooral niet dat er druk ontstaat, dan komt het helemaal goed.

Heb je remmen nodig op een loopfiets?

Er bestaan loopfietsjes met en zonder remmen, maar remmen zijn eigenlijk overbodig. Kleine kinderen van 0 tot 3 jaar weten nog niet hoe ze een rem moeten gebruiken en dat is ook helemaal niet nodig. Een loopfietsje is veilig speelgoed waar ze met de voeten kunnen remmen.

Waar en hoe vaak gebruik je een loopfiets?

Het loopfietsje kan binnen en buiten het huis gebruikt worden. Als je de loopfiets dagelijks gaat gebruiken en ook buiten, dan adviseren we een loopfiets aan te schaffen met goede banden. Alleen loopfietsjes met stevige banden staan in onze top 5 beste loopfiets.

Wat is de beste loopfiets?

In onze top 5 selecteerden we allemaal loopfietsen met goede reviews van ouders.

Meer in de categorie onderweg

De beste loopfiets is onderdeel van de praktische baby musthave lijst. In de categorie ‘onderweg’ vallen ook het beste campingbedje, de beste wipstoel en de beste draagzak.