Beste elektrische borstkolf 2023: top 8 best getest

beste elektrische borstkolf

Als kersverse ouder ben je vast een heel gelukkig mens. Toch ervaar je misschien ook dat het verzorgen en voeden van een baby best zwaar kan zijn. Gelukkig zijn er hulpmiddelen om je daarbij te helpen. Als je borstvoeding gaat geven, staat een borstkolf ook vast tussen jouw baby uitzetlijst. Het is ook handig als je weer gaat werken of als je er even tussenuit gaat zonder baby. Maar hoe kies je de beste borstkolf en waar begin je? Wij deden onderzoek naar de beste elektrische borstkolf van 2023 en helpen je met het maken van een weloverwogen keuze.

De uitslag na het vergelijken van 50+ producten:

#1
beste elektrische borstkolf

Forgoods

Dubbele borstkolf:

Elektrisch BPA-vrij 9 niveaus zuigkracht CE gecertificeerd Handig automatisch programma
Bekijk goedkoopste prijs op bol.com
#2
beste elektrische borstkolf

Koalaa Pro

Dubbele borstkolf:

Elektrisch BPA-vrij Inclusief PPSU flessen 9 niveaus zuigkracht Geschikt met kolf BH
Bekijk goedkoopste prijs op bol.com
#3
beste elekrische borstkolf

Leuna Comfort

Dubbele borstkolf:

Elektrisch BPA-vrij Gemakkelijk schoonmaken 12 niveaus kolfkracht Compleet geleverd
Bekijk goedkoopste prijs op bol.com
Bekijk de volledige lijst


Top 8: de eindresultaten van het onderzoek

Ouderliefde.nl is een onafhankelijk reviewplatform. Wij maakten een top 8 beste elektrische borstkolf, samengesteld op basis van ervaringen van moeders. Lees het hele artikel als je meer over de producten te weten wilt komen.

1

Forgoods 

Dubbele elektrische borstkolf

2

Koalaa Pro 

Dubbele elektrische borstkolf

3

Leuna Comfort  

Dubbele elektrische borstkolf

4

Vulpes 

Enkele elektrische borstkolf

5

Youha

Enkele elektrische borstkolf

6

Philips Avent

Dubbele elektrische borstkolf

7

Medela Swing

Dubbele elektrische borstkolf

8

Nuvance

Enkele elektrische borstkolf

Top 8 beste borstkolf van 2023

Baby’s drinken de hele dag door flesjes melk leeg. Een elektrische borstkolf helpt je om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Natuurlijk ben je wel op zoek naar een fijne en veilige borstkolf. Lees de top 8 beste elektrische borstkolf die is samengesteld op basis van ervaringen van moeders. Alle elektrische borstkolven in deze top 8 zijn 100% BPA vrij, gemaakt van veilig materiaal en hebben een goede hygiëne.

1 Elektrische borstkolf Forgoods

Review elektrische borstkolf Forgoods:

De Forgoods elektrische borstkolf is de beste borstkolf op de markt. Moeders kunnen super snel twee flessen gelijktijdig kolven op een comfortabele en gemakkelijke manier. De kolf is uitgerust met een sterke motor die een zachte zuigkracht biedt, waardoor het afkolven van de melk snel en pijnloos verloopt. Bovendien is de Forgoods elektrische borstkolf uitgerust met een LCD-scherm dat de zuigkracht, het afkolfpatroon en de duur van het afkolven weergeeft, zodat moeders hun afkolfsessies gemakkelijk kunnen bijhouden. De zuigkracht kan aangepast worden naar negen niveaus, van zacht tot sterk. Inclusief afkolfmodi: de massage- en afkolffunctie. De massagefunctie simuleert het natuurlijke zuig- en slikpatroon van een baby, terwijl de afkolffunctie de melkstroom stimuleert en het afkolven versnelt. Dit zorgt voor een snellere en efficiëntere afkolfsessie, waardoor moeders meer tijd hebben om zich te richten op andere taken. Tot slot is de Forgoods elektrische borstkolf ook ontworpen met het oog op hygiëne en gemak. De kolf is gemakkelijk te demonteren en schoon te maken, en wordt geleverd met een afsluitbare fles die voorkomt dat de melk gemorst wordt tijdens het afkolven en transporteren. Het apparaat is voorzien van een duidelijke led-display die ook in het donker goed leesbaar is.

Reviews van moeders:
+ Handig in gebruik
+ Ik kolf grote hoeveelheden melk
+ Absoluut geen pijn

2 Elektrische borstkolf Koalaa Pro

Review elektrische borstkolf Koalaa Pro:

De dubbelzijdige elektrische borstkolf Koalaa is compact, draadloos en stil in gebruik. Je neemt hem gemakkelijk overal mee naartoe en laadt hem op met de USB-oplader. Je gebruikt de borstkolf hoe jij het fijn vindt met de verschillende standen en 9 zuigkrachtniveaus. Voorbeelden van standen zijn: stimulatie modus, kolf modus, bionica modus, tepelretractie modus en nasale zuigkracht modus. Je ontvangt met de elektrische borstkolf Koalaa ook 2 fijne drinkflessen en een drinkspeen die je op flessen kan draaien zodat het voeden van je baby eenvoudig gaat. Ook krijg je toegang tot het gratis e-book Koalaa Kolfdagboek.

Reviews van moeders:
+ De accu gaat meerdere kolfsessies mee en het is ideaal dat je hem overal kunt gebruiken
+ Ik had geen budget voor een hele dure borstkolf, maar deze kolf is stil, werkt goed en ziet er ook nog eens mooi uit
+ De borstkolf werkt uitstekend! De klantenservice krijgt ook 5 sterren

3 Elektrische borstkolf Leuna Comfort – Elektrische Borstkolf

Review elektrische borstkolf Leuna Comort:

Wat deze borstkolf zo geweldig maakt, is niet alleen het comfortniveau, maar ook de kracht en efficiëntie waarmee deze moedermelk afkolft. Dankzij de zachte siliconen cups kan de kolf comfortabel worden gebruikt zonder pijnlijke druk of irritatie. Het is daardoor een ideale keuze voor moeders die veel kolfsessies hebben of last hebben van pijnlijke borsten. Daarnaast is de Leuna Comfort borstkolf ook zeer draagbaar en gemakkelijk te gebruiken. De compacte en lichtgewicht vormgeving maakt het gemakkelijk om deze kolf mee te nemen tijdens reizen of onderweg. De bedieningsknoppen zijn intuïtief en gemakkelijk te begrijpen, waardoor gebruikers snel kunnen schakelen tussen verschillende zuigkrachtniveaus en snelheden. Dit maakt het afkolven van melk niet alleen gemakkelijk, maar ook snel en effectief.

Reviews van moeders:
+ Het kolfen verloopt heel makkelijk en vlot
+ Goede prijs/kwaliteit
+ Maakt geen lawaai

4 Vulpes BabyCare® Elektrische Borstkolf 

Review Vulpes BabyCare® Elektrische Borstkolf:

De Vulpes BabyCare® Elektrische Borstkolf is een uitstekende keuze voor moeders die op zoek zijn naar een hoogwaardige borstkolf. Deze kolf is ontworpen met comfort en efficiëntie in gedachten. Het biedt een krachtige zuigkracht en meerdere instellingen, waardoor gebruikers de perfecte modus kunnen vinden voor hun persoonlijke behoeften. Bovendien zijn de zachte siliconen cups ergonomisch ontworpen om de borst te passen, waardoor afkolven niet alleen comfortabel, maar ook veilig is. De kolf is ook draagbaar en gemakkelijk te gebruiken, waardoor het een uitstekende keuze is voor moeders die onderweg zijn. Al met al is de Vulpes BabyCare® Elektrische Borstkolf een geweldige optie voor moeders die op zoek zijn naar comfort, gemak en efficiëntie bij het afkolven van melk.

Reviews van moeders:
+ Gebruiskvriendelijk
+ Batterij gaat lang mee
+ Te gebruiken met voedingsbh en een strakker topje eroverheen

5 Elektrische borstkolf Youha

Review Elektrische borstkolf Youha:

De Youha The Ins is een handsfree elektrische borstkolf die de kwaliteit van een niet-mobiele kolfmethode levert. Dit resulteert in snel en effectief kolfen. Je kunt met de verschillende standen een toeschietreflex (TSR) opwekken, afkolven en stimuleren en afkolven. De borstkolf wordt geleverd met meegeleverde cup (240 ml) en standaard borstschild van 24 mm. Met een volle accu kun je 4x 30 minuten kolfen.

Reviews van moeders:
+ Dit apparaat is het absoluut waard, wat een fantastisch ding
+ Het apparaat kolft net zo goed als mijn dubbele kolf aan wandstroom
+ Mega fijn dat je je handen vrij hebt en mobieler bent

6 Elektrische borstkolf Philips Avent

Review Elektrische borstkolf Philips Avent:

De dubbelzijdige elektrische borstkolf Avent van Philips biedt een goede combinatie tussen zuigkracht en tepelstimulatie, geïnspireerd op hoe baby’s drinken. Dit zorgt voor een optimale melkstroom. Je kolft met deze borstkolf snel, zacht en comfortabel en het past zich aan aan de tepel. De borstkolf bevat 8 stimulatiestanden en 16 kolfstanden en is daarmee helemaal aan te passen aan wat jij fijn vindt. Instellingen die jij prettig vindt sla je eenvoudig op zodat je het de volgende weer kunt gebruiken. De borstkolf wordt geleverd inclusief reistas.

Reviews van moeders:
+ De borstkolf is makkelijk te gebruiken, het kolven gaat vrij snel en effectie
+ Naast het gemak in het gebruik is de borstkolf ook eenvoudig schoon te maken.
+ De set is compleet met alles erop en eraan voor het kolfen

7 Elektrische borstkolf Madela Swing Maxi

Review elektrische borstkolf Madela Swing Maxi:

De enkelzijdige elektrische borstkolf Medela Swing Maxi imiteert het natuurlijke zuiggedrag van een baby. Deze elektrische borstkolf is ideaal voor moeders met een flexibele levensstijl. Deze compacte borstkolf heeft een stille werking en maakt gebruik van een beproefde technologie, zodat je comfortabel en efficiënt kunt afkolven.

Dankzij de nieuwe Flex technologie heeft de kolf een wijdere openingshoek, een zachte rand en kan het 360 graden gedraaid worden. Dit zorgt voor een betere pasvorm en bevordering van de melkstroom. De kolf werkt op AA-batterijen en op netstroom.

Reviews van moeders:
+ Ik was wat sceptisch, maar deze borstkolf is makkelijk in gebruik, het schild is zacht en voelt prettig aan en het geluid van de borstkolf is zacht, een aanrader!
+ De kolf is zeer makkelijk in gebruik en ik heb zelf een veel hogere melkproductie
+ Een groot plusplunt is dat de kolf gemakkelijk schoon te maken is

8 Elektrische borstkolf Nuvance

Review elektrische borstkolf Nuvance:

The Nuvance is een lichte, compacte, eenzijdige borstkolf voor snel en pijnvrij kolven. Deze elektrische borstkolf heeft een accu en is eenvoudig op te laden via een USB. Zelfs tijdens het kolfen kun je hem opladen. Zit je veel in de auto of ben je veel onderweg? Dan is deze borstkolf de ideale keuze voor jou. Deze elektrische borstkolf heeft maar liefst 27 massagestanden, 9 krachtstranden en is eenvoudig schoon te maken. Deze borstkolf wordt aangeboden met een 100% tevredenheidsgarantie en is vaatwasserbestendig.

Reviews van moeders:
+ Makkelijk in gebruik en maakt niet veel lawaai
+ Je stelt zelf in wat je fijn vindt dankzij de verschillende zuigkrachten
+ Voelt fijn aan en geen pijn achteraf terwijl de kolf toch krachtig zuigt

Voordelen van borstvoeding

Ben jij bekend met de voordelen van borstvoeding? Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zette deze op een rijtje. In moedermelk zitten afweerstoffen die je baby beschermen. Op de langere termijn heeft borstvoeding positieve gezondheidsvoordelen. Borstvoeding is dus gezond voor je baby. En wist je dat het ook gezond is voor moeders? Onderzoek heeft aangetoond dat hoe langer je borstvoeding hebt gegeven, hoe minder kans je hebt op diabetes type 2, hoge bloeddruk en reumatoïde artritis. Wanneer je je newborn borstvoeding geeft, komt het hormoon oxytocine vrij. Dit gelukshormoon zorgt onder andere voor de toeschietreflex, maar gaat ook gevoelens van depressie tegen. Je geeft je baby het beste van jezelf en je geeft jezelf een geluksgevoel: een win-win! Nog een leuk feitje: de zwangerschapskilo’s gaan na het geven van borstvoeding er sneller af. En mooi meegenomen: borstvoeding is gratis.

Tips kiezen borstkolf

Het kiezen van de juiste kolfapparaat is een belangrijke beslissing voor elke nieuwe moeder die borstvoeding geeft. Bij het zoeken naar een kolfapparaat zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals de efficiëntie, gebruiksgemak en hygiëne van het apparaat. Hierbij de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een kolfapparaat:

  1. Efficiëntie. De efficiëntie van een kolfapparaat is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Dit verwijst naar de hoeveelheid melk die het apparaat kan kolven in een bepaalde tijd. Er zijn kolfapparaten die enkelzijdig en dubbelzijdig kunnen kolven. Dubbelzijdige kolfapparaten zijn over het algemeen efficiënter dan enkelzijdige kolfapparaten. Ook de vacuümsterkte van het kolfapparaat kan de efficiëntie beïnvloeden.
  1. Gebruiksgemak. Het gebruiksgemak van een kolfapparaat is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Dit verwijst naar hoe gemakkelijk het apparaat te gebruiken is en hoe draagbaar het is. Sommige kolfapparaten zijn groter en zwaarder dan andere en zijn minder draagbaar. Een kolfapparaat met een handsfree optie kan ook handig zijn, zodat je je handen vrij hebt terwijl je kolft.
  1. Hygiëne. De hygiëne van een kolfapparaat is ook een belangrijke overweging. Het is belangrijk om het kolfapparaat regelmatig schoon te maken om de groei van bacteriën te voorkomen. Sommige kolfapparaten hebben onderdelen die in de vaatwasser kunnen worden gereinigd, terwijl andere kolfapparaten moeten worden schoongemaakt met speciale reinigingsdoekjes.
  1. Prijs. De prijs van een kolfapparaat kan ook een belangrijke factor zijn bij het maken van een keuze. Er zijn kolfapparaten beschikbaar in verschillende prijsklassen. Duurdere kolfapparaten hebben meestal meer functies en kunnen efficiënter zijn, maar een goedkopere kolf kan ook voldoen aan de behoeften van een moeder.

Als je op zoek bent naar een kolfapparaat, is het belangrijk om rekening te houden met deze factoren en te beslissen wat het belangrijkst is voor jou en je baby. Er zijn verschillende merken en modellen beschikbaar. Ouderliede.nl zette de top 8 beste borstkolf voor je op een rij, gebasseerd op ervaringen van andere moeders.

Wanneer gebruik je een borstkolf?

Een kolfapparaat wordt vaak gebruikt door moeders die borstvoeding geven en hun baby niet altijd bij zich hebben, of wanneer de baby niet in staat is om effectief te drinken. Het kan ook gebruikt worden om de melkproductie te stimuleren of om extra melk te kolven voor opslag. Het kolfapparaat bootst het zuigen van de baby na en stimuleert zo de melkstroom. Het is belangrijk om een kolfapparaat op de juiste manier te gebruiken en te reinigen om infecties te voorkomen. Het is ook belangrijk om de aanbevolen richtlijnen te volgen voor het bewaren en opwarmen van gekolfde moedermelk.

Verschil handkolf of elektrische borstkolf

Een borstkolf is een apparaat om borstvoeding af te kolven. Er bestaan 2 soorten borstkolven: handkolven en elektrische borstkolven.

Wanneer een handkolf kopen

We adviseren een handkolf te nemen als je minder dan drie dagen per week kolft. De kolf drijf je aan met de hand door erin te knijpen terwijl je de kolf goed op de borst houdt. Je hebt zelf het tempo onder controle. De handkolf is een stukje goedkoper dan een elektrische kolf, maar het kost wel meer moeite en tijd om te kolven.

Wanneer een elektrische borstkolf kopen

Ga je vaker dan 3 keer in de week kolven, dan is een elektrische borstkolf aan te raden. Voor werkende moeders is het niet haalbaar om te werken en tegelijkertijd je baby aan de borst te leggen. Wil jij jouw kindje toch zo lang mogelijk borstvoeding geven, dan kun je ervoor kiezen om de melk af te kolven met deze draagbare elektrische borstkolf. Je kunt kiezen tussen een enkelzijdige kolf die 1 borst kan kolfen of een dubbelzijdige borstkolf die 2 borsten tegelijkertijd kolft. Een voordeel van de dubbelzijdige borstkolf is dat de melkstroom sneller en beter op gang komt waardoor het kolfen meer melk oplevert.

Een enkele of een dubbele elektrische borstkolf?

Bij het kiezen van een borstkolf moeten moeders rekening houden met verschillende factoren, zoals frequentie van gebruik, persoonlijke voorkeuren en budget. Een belangrijke keuze die gemaakt moet worden, is die tussen een enkele of een dubbele elektrische borstkolf. Een enkele kolf heeft één pomp die melk uit één borst tegelijkertijd afkolft, terwijl een dubbele kolf twee pompen heeft en beide borsten tegelijkertijd afkolft. Een dubbele kolf is over het algemeen efficiënter omdat het de melkproductie kan verhogen en tijd bespaart, vooral voor werkende moeders die snel willen kolven. Je bespaart hiermee veel tijd! Met een dubbele elektrische borstkolf leg je snel een voorraad moedermelk aan. Een musthave voor de werkende moeder.

Beste dubbele elektrische borstkolf

Beste enkele elektrische borstkolf

Tip om moedermelk te bewaren

Nutrea is een populaire producent van moedermelkzakjes die ontworpen zijn om moedermelk veilig en hygiënisch te bewaren. De zakjes zijn gemaakt van BPA-vrij materiaal en hebben een handig schrijfvlak om belangrijke informatie over de datum en hoeveelheid melk te noteren. Bovendien zijn de zakjes voorzien van een dubbele sluiting om lekkage te voorkomen en kunnen ze eenvoudig worden ingevroren voor langdurige opslag.

Tips om je borstkolf te reinigen

Het reinigen van een kolf is erg belangrijk voor goede zuigkracht. Moedermelk laat vaak een vetlaagje achter in de borstkolf, dus zorg er daarom altijd voor dat jouw borstkolf goed schoon is. Draai de onderdelen die met je borsten of melk in aanraking komen uit elkaar en ontsmet ze. Spoel alle onderdelen af, was ze daarna met warm water en afwasmiddel, en spoel ze weer af onder de kraan. Laat alle onderdelen aan de lucht opdrogen of droog ze met een schone vaatdoek.

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het kolfen?

Dat verschilt per vrouw. Het ligt eraan hoeveel melk er gekolfd kan worden. Hieronder lees je een algemene richtlijn per kolfbeurt:
– Handmatig, enkelzijdig duurt ongeveer 10-15 minuten
– Elektrisch, enkelzijdig duurt ongeveer 10-20 minuten
– Elektrisch, dubbelzijdig duurt ongeveer 7-15 minuten

Wat is de beste elektrische borstkolf?

Ouderliefde.nl deed onderzoek naar de beste elektrische borstkolf van 2023 en helpen je met het maken van een weloverwogen keuze.

Wanneer kolf kopen?

Het is niet gek als je zwanger bent en graag zo snel mogelijk alle babyspullen voor je kindje in huis wilt halen. Ons advies is om te wachten met de aanschaf van een borstkolf totdat je er 100% zeker van bent als je wilt gaan kolven.

De beste elektrische borstkolf: conclusie

Wij hopen dat we je met deze top 8 beste elektrische borstkolf hebben geholpen met de aankoop. Kies afhankelijk van jouw wensen en behoeften een borstkolf die bij jou past. We weten zeker dat je er veel gemak van gaat hebben!

Baby mushaves in categorie ‘verzorging’

Benieuwd naar alle baby musthaves in de categorie verzorging? Bekijk dan ook: