Beste co sleeper 2023: top 7 best getest

Beste co sleeper 2023

Een baby co sleeper is een bed of bedje dat naast het bed van de ouders staat. Het is bedoeld om de baby na de geboorte in de buurt van de ouders te houden zodat hij of zij makkelijk kan worden gevoed. Het is ook handig omdat het jou als ouder in staat stelt om de baby gemakkelijk te controleren en te observeren zonder dat je uit bed hoeft te stappen. Kortom, met een co sleeper is jouw baby de eerste maanden fijn dichtbij.

Top 7 beste luiers 2023: de eindresultaten

Ouderliefde.nl is een onafhankelijk reviewplatform. Wij maakten een top 7 beste co sleeper van 2023, samengeteld op basis van ervaringen van ouders. Lees het hele artikel als je meer over de producten te weten wilt komen.

1

Next 2 Me

Chicco

2

Elia

Bannini

3

Iora

Maxi-Cosi

4

Fillikid

Fillikid

Beste co sleeper 2023
Bekijk op bol.com

5

Lionelo Leonie

Lionelo

6

Co sleeper XL

Fillikid

7

Co sleeper

Fillikid

Top 8 beste co sleepers 2023

Ouderliefde.nl zette de beste 8 co sleepers van 2023 voor je op een rijtje. Deze beoordeling is tot stand gekomen door ouders, voor ouders. De co sleepers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn allemaal praktisch in gebruik, veilig en comfortabel.

1 Chicco Next2Me co sleeper – Inclusief Wiegmatras

Review Chicco Next2Me co sleeper:

De Chicco Next2Me Co-Sleeper is een multifunctioneel babybed dat kan worden gebruikt als aanschuifbed, wieg en/of co-sleeper. Het bed is gemaakt van stevig materiaal en heeft een stevig frame dat stabiel staat. Het bed heeft een luxe uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het bed is gemakkelijk in gebruik en is voorzien van een verstelbare bodem, zodat de hoogte aangepast kan worden aan de grootte van het kind. Het bed heeft ook een verstelbaar veiligheidshekje voor extra veiligheid. De co sleeper wordt geleverd met een fijne wiegmatras en een geschikte bedlinnen set. Het bed is eenvoudig te monteren en verplaatsen.

Ouders over deze co sleeper:
+ Goede prijs/kwaliteit
+ Gebruiksvriendelijk|
+ Accessoires zijn wat prijzig

2 De Baninni Co-Sleeper Elia

Review co sleeper Baninni Co-Sleeper Elia:

De Baninni Co-Sleeper Elia een co-sleeper die het mogelijk maakt om je baby dicht bij je te laten slapen. De co-sleeper is gemaakt van stevig gewatteerd materiaal en heeft een stevige, verstelbare basis. Het is een ideale oplossing om je baby in de buurt te houden en tegelijkertijd je eigen bed te gebruiken. De Elia Donker Grijs heeft een donkergrijze kleur en is voorzien van een afneembare matras met verstelbare zijkanten. De co-sleeper is gemakkelijk te verplaatsen en is voorzien van een handige lade om kleine spullen in op te bergen. De Elia een comfortabele, veilige optie voor jou en je baby.

Ouders over deze co sleeper:
+ Gebruiksvriendelijk
+ Goede prijs/kwaliteit
+ Kan schuin gezet worden

3 Maxi-Cosi Iora co sleeper

Review Maxi-Cosi Iora co sleeper:

De Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper Essential Graphite is een gepatenteerde co-sleeper en verbetert de hechting tussen moeder en kind. Het is een veilige en comfortabele slaapplek die het gemakkelijk maakt voor moeder en kind om te slapen, dankzij de unieke combinatie van beveiligingsfuncties, comfort en stijl. De Iora co sleeper Essential Graphite is ontworpen met een veiligheidsbeugel die ouders helpt om hun baby dicht bij zich te houden terwijl ze slapen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het uit bed rollen. Het is ook voorzien van een kussen, een luchtventilatie en een rits, zodat je je kind gemakkelijk in en uit de co-sleeper kunt tillen. Deze co-sleeper is gemaakt van duurzaam materiaal en is eenvoudig te reinigen.

Ouders over deze co sleeper:
+ Gebruiksvriendelijk
+ Goede prijs/kwaliteit
+ Bedje kan met het hoofdeinde schuin gezet worden

4 Wieg – Co-sleeper (2 in 1)

Review co sleeper Wieg:

De Wieg Co-sleeper 2 in 1 (90 x 40 cm) van Fillikid is gemaakt van massief beukenhout en is beschikbaar in 2 kleuren: wit en hout. De co-sleeper is ideaal voor gezinnen met meer dan één kind of voor gezinnen die meer ruimte willen hebben bij het slapen. Het biedt een veilige en comfortabele omgeving voor jouw baby om in te slapen en is eenvoudig in gebruik. De co-sleeper is voorzien van een verstelbare zijwand om de veiligheid van de baby te garanderen. Inclusief matras, waardoor het een comfortabel en veilig aanvoelt. De co-sleeper is eenvoudig te verplaatsen en is geschikt voor gebruik in combinatie met een eigen bed of matras. Deze co-sleeper is een geweldige oplossing voor gezinnen die meer ruimte willen hebben bij het slapen.

Ouders over deze co sleeper:
+ Goede prijs/kwaliteit
+ Fraai design
+ Comfortabel voor mijn kind

5 Lionelo Leonie – Wieg en co sleeper

Review Lionele Leonie co cleeper:

De Lionelo Leonie Co Sleeper is een stijlvolle en functionele slaapplek voor je baby. Het heeft 5 niveaus van instelling waardoor je het bedje kunt aanpassen aan de groei van je kind. Bovendien is het een 3-in-1 systeem waardoor je het bedje kunt gebruiken als een wieg, een co-sleeper en een babybed. Het bedje is gemaakt van stevig materiaal en heeft een stijlvolle beige kleur. De matras is comfortabel en er is ook een extra matras beschikbaar voor extra comfort. Het bedje is eenvoudig in elkaar te zetten en te verplaatsen. De Lionelo Leonie Co Sleeper is een ideale slaapplek voor je baby.

Ouders over deze co sleeper:
+ Gebruiksvriendelijk
+ Goede prijs/kwaliteit
+ Matras is een beetje hard

6 De Fillikid Wieg Co-Sleeper XL

Review De Fillikid Wieg Co-Sleeper XL:

De Fillikid Wieg Co-Sleeper XL is een 2-in-1 wieg en co-sleeper die perfect is voor het slapen. De wieg is gemaakt van massief beukenhout en heeft een modern en elegant ontwerp. De wieg heeft een afmeting van 90 x 45 cm en is voorzien van een dik en comfortabel matras. De wieg is eenvoudig in- en uit te klappen, waardoor het gemakkelijk is om het mee te nemen. De Fillikid Wieg Co-Sleeper XL is een veilige en comfortabele optie voor je baby. Het is ook een duurzaam product dat jarenlang meegaat. De wieg is ideaal voor zowel de ouders als de baby, omdat het slaapcomfort en de veiligheid gegarandeerd zijn.

Ouders over deze co sleeper:
+ Handig in gebruik
+ Comfortabel voor mijn kind
+ Goede kwaliteit

7 Fillikid Vario Co-Sleeper en Wieg

Review Fillikid Vario Co-Sleeper en Wieg:

Fillikid Vario Co-Sleeper en Wieg is een multifunctionele co-sleeper en wieg die is ontworpen om de meest comfortabele en veilige omgeving te bieden voor jouw baby. Het is gemaakt van massief hout en is wit geverfd voor een stijlvolle uitstraling. Het is 90 cm breed en 40 cm diep, waardoor het een perfecte maat is voor kleinere kamers. Het heeft een verstelbare bodemhoogte, zodat het gemakkelijk aan jouw behoeften kan worden aangepast. Het heeft ook een verstelbaar bedframe waarmee je de hoogte kunt aanpassen voor de meest comfortabele slaapomgeving. Het is ook voorzien van een veiligheidsgordel om ervoor te zorgen dat jouw baby veilig in de co-sleeper blijft. De schuifdeuren zijn gemakkelijk te openen wanneer je jouw baby wil verplaatsen of controleren. Dit is een stijlvolle en veilige optie co sleeper!

Ouders over deze co sleeper:
+ Zijkant die je naar onder kunt schuiven is praktisch, als je baby hulp nodig heeft met in slaap vallen, zodat je er makkelijk bij kunt.
+ Wieltjes zijn ook fijn, bedje kan makkelijk verplaatst worden naar een andere plek in de kamer. Ook top dat het bed versteld kan worden op verschillende hoogtes.
+ Bijgeleverde riem om het bedje ‘vast te maken’ aan je eigen bed is een beetje onhandig vastmaken.

Waarom is een baby co sleeper zo populair?

Een baby co sleeper is zo populair omdat het een veiligere en comfortabelere slaapomgeving biedt voor zowel de baby als de ouders. Je kunt jouw baby veilig dichtbij je houden. Het maakt ook het voeden en troosten van de baby eenvoudiger. Bovendien kan een co sleeper worden gebruikt als een mobiel bedje dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.

Waar let je op bij het kopen van de beste baby co sleeper?

 1. Zorg ervoor dat de baby co-sleeper gemaakt is van veilig materiaal. Kies bijvoorbeeld voor een co-sleeper gemaakt van niet-giftig materiaal, zoals katoen of latex.
 2. Controleer of de co-sleeper is gemaakt volgens de veiligheidsnormen. Zorg ervoor dat de co-sleeper is getest en goedgekeurd door een betrouwbare organisatie.
 3. Kies een co-sleeper met een stevig onderstel. Kies bijvoorbeeld voor een stevige metalen of houten frame.
 4. Controleer of de co-sleeper is afgewerkt met afgeronde randen en ongevaarlijke lijmen.
 5. Kies een co-sleeper met een comfortabele matras en een stevige, verstelbare band.
 6. Zorg ervoor dat de co-sleeper voldoet aan de plaatselijke veiligheidsnormen.

Hoe ga je veilig met een baby co sleeper om?

Voordat je de baby co sleeper gaat gebruiken, is het verstandig om te weten hoe je dit veilig gebruikt.

 1. Zorg ervoor dat de baby co sleeper stevig en stevig op de grond staat. Controleer regelmatig of de co sleeper goed is geïnstalleerd.
 2. Zorg ervoor dat de baby co sleeper op een veilige plaats staat, ver weg van gordijnen, beddengoed of andere materialen die gemakkelijk kunnen vervuilen.
 3. Zorg ervoor dat de baby co sleeper alleen wordt gebruikt als bedje voor de baby. Gebruik de co sleeper nooit als vervoermiddel.
 4. Gebruik geen stoffen of kussens in de baby co sleeper om de baby comfortabeler te maken. Dit kan het risico op wurging verhogen.
 5. Zorg ervoor dat het kindje altijd onder toezicht staat als het in de baby co sleeper ligt.

Hoelang kan een baby in een co sleeper?

Het is afhankelijk van de ouder, maar het is meestal raadzaam om de baby uit de co-sleeper om de 3 tot 4 maanden te verplaatsen naar een eigen bed of een ander bed. Er zijn verschillende redenen waarom ouders hun baby verplaatsen van een co-sleeper naar een bed. De belangrijkste reden is om de ontwikkeling van hun baby te ondersteunen. Wanneer een baby ouder wordt, heeft hij meer ruimte nodig om te bewegen, te spelen en te groeien. Een bed biedt deze ruimte en kan ook een veiligere omgeving zijn om in te slapen, omdat het minder kans biedt dat de baby uit het bed zal rollen. Het verplaatsen van een baby uit een co-sleeper naar een bed is belangrijk om jouw baby te leren slapen in een eigen kamer.

Wat is een veilige co sleeper?

Een veilige co sleeper is een wiegje of bedje dat aan het bed van de ouders is bevestigd. Het heeft een stevige constructie en is ontworpen om te voorkomen dat de baby uit bed rolt of in het bed van de ouders terechtkomt. Het matras moet stevig zijn en passen bij het wiegje. Bovendien moet de co sleeper voldoen aan de veiligheidsnormen en richtlijnen voor babyproducten.

Welke co sleeper moet ik kopen?

Het is belangrijk om een co sleeper te kiezen die past bij de behoeften van de baby en die voldoet aan de veiligheidsnormen. Ouderliefde.nl is een onafhankelijk reviewplatform en zetten de beste co sleepers voor je op een rij om een weloverwogen keuze te maken.

Welke co sleeper naast boxspring?

Kies altijd voor een co sleeper met een verstelbare hoogte en riemen om veilig te bevestigen aan het bed van de ouders. Het is belangrijk om een co sleeper te kiezen die even hoog gemaakt kan worden met de hoogte vande boxspring.

Wat is de beste co sleeper?

Conclusie: de beste co sleeper moet passen bij de grootte van de slaapkamer en het bed van de ouders, en voldoen aan de veiligheidsnormen. Het is daarom belangrijk om onderzoek te doen en recensies te lezen om een weloverwogen keuze te maken!

Naast een co sleeper is een campingbedje ook een musthave in de categorie ‘slapen’ voor jouw kleintje. Bekijk hier het beste campingbedje van 2023. Benieuwd naar alle baby musthaves? Bekijk de baby uitzetlijst: the musthaves!