Beste baby draagzak 2023: top 8 best getest

Beste baby draagzak

Ben je op zoek naar de beste baby draagzak voor je kindje? Dat snappen wij wel. Een draagzak is een veilige en geweldige manier om jouw baby mee te nemen. Soms net even wat praktischer dan een wandelwagen. Ouders zijn mega enthousiast over de draagzak want het biedt veel voordelen. In dit artikel vertellen we je alles over de beste baby draagzak van 2023 en geven we kooptips zodat je de beste keuze maakt voor jouw kleintje!

Top 8: de eindresultaten van het onderzoek

1

Draagzak Tula 

Free to grow

2

BabyBjörn

One air

3

Ergobaby

Adapt

4

Carrier 4G

Kangoeroe

5

Draagzak ByKay

Click carrier classic

6

Storchenwiege

Carrier Natur

7

Star 3.0

Prenium

8

Deryan Meinkind

Buikdrager

Top 8 beste baby draagzakken

Een baby draagzak met het leukste printje kan misschien wel tot een miskoop leiden. Het belangrijkste is dat de draagzak ergonomisch verantwoord is voor zowel drager als baby. Daarom stelden wij de top 8 beste babydraagzak op op basis van ervaringen van ouders.

1 Draagzak Tula Free to grow

De draagzak Tula Free to grow is de beste draagzak volgens ouders. De naam zegt het al, de draagzak groeit met jouw kind mee. Het is een comfortabele draagzak waarin je baby al vanaf geboorte tot peuter in kan. Deze ergonomische babydrager is geschikt als buik- en rugdrager. Je kindje heeft een goede knie-tot-knie ondersteuning. De rug kan hierdoor een natuurlijke bolling aannemen. De drager kan zijn gewicht goed verdelen over het bovenlichaam. De draagzak is verstelbaar en erg handig en praktisch in gebruik. Als je de draagzak hebt ingesteld, dan is de draagzak met 2 kliks klaar voor gebruik. Tip: op de site van Tula staan onder ‘Help’ Engelstalige instructievideo’s, waarin wordt uitgelegd hoe je de draagpositie eenvoudig kunt aanpassen.

Ouders over deze draagzak:
+ Prettig in gebruik, makkelijk om en af te doen
+ Snel aanpasbaar aan de drager
+ Van baby tot kleuter 1 draagzak

2 Draagzak BabyBjörn One Air

Ook een populaire baby draagzak is de Babybjörn draagzak One Air. Deze draagzak is verkrijgbaar in veel hippe printjes. Je gebruikt hem voor jouw kleintje van 3,5 tot 15 kilo. Het is een ergonomische en flexibele draagzak voor op de buik en op de rug. De draagzak bestaat uit 3D mesh stof, wat fijn aanvoelt op de huid. Mesh is een netstof die zacht en dun aanvoelt, waardoor het bijdraagt aan een natuurlijke zithouding van jouw kindje. De traploze instelling zorgt voor veel opties. De grootte, zitbreedte en hoofsteun is eenvoudig af te stellen. Je kunt de draagzak zo instellen, dat het precies goed zit voor jou en je kindje.

Ouders over deze draagzak:
+ Gemaakt van ademde mesh stof
+ Scoort hoog op comfort
+ Fraai design

3 Draagzak Ergobaby Adapt

Ook een geliefde draagzak onder ouders is de Ergobaby Adapt. Deze draagzak kun je al gebruiken als je baby net geboren is (vanaf 3200 gram tot 20 kilo). Je kunt het gebruiken in 3 posities; op de buik, heup en rug. De draagzak groeit mee met je kindje vanaf maat 56 tot ongeveer maat 86/91. Het is een ergonomische drager voor het kindje en de drager.

Ouders over deze draagzak:
+ Duurzaam
+ Super comfortbael voor ouder en baby
+ Fijne ondersteuning in de rug

4 Draagzak Carrier 4G

De baby draagzak Carrier is ontworpen voor baby’s en peuters met een gewicht van 3,5 tot 20 kg. Je kunt de draagzak gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar. Deze comfortabele draagzak is verstelbaar en gemaakt voor ouders met verschillende lengtes. Het design is vrolijk en is in verschillende prints te verkrijgen.

Ouders over deze draagzak:
+ Comfortabel voor mijn kind
+ Handig in gebruik
+ Vrolijk design

5 Draagzak ByKay

De Click Carrier Classic draagzak van ByKay is een ergonomische en comfortabele buikdrager. Met de klikgespen kun je je kindje op de buik, op je heup of op je rug dragen. Het is gemakkelijk in gebruik en aan te passen voor kleine kindjes. Je kunt de draagzak gebruiken vanaf geboorte tot 18 kg. De draagzak is van 100% katoen.

Ouders over deze draagzak:
+ Handig in gebruik
+ Gaat lang mee
+ Fraai design

6 Draagzak Storchenwiege

De baby draagzak is gemaakt van geweven draagdoekstof. Dit zorgt ervoor dat de stof een optimale ondersteuning is en het doek ergonomisch verantwoord voor je pasgeboren baby. De draagzak is geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 2 jaar (3,5 tot 15 kg). De stof is soepel, duurzaam en veerkrachtig. De draagzak is geschikt als buik- en rug-drager. Fijn voordeel: de draagzak kan in de wasmachine (max 40°) en wordt geleverd met een handleiding en instructie met foto’s.

Ouders over deze draagzak:
+ Handige instructie
+ Handig in gebruik
+ Comfortbel voor mijn kind

7 Draagzak Star 3.0

De baby draagzak Star 3.0 kun je op verschillende manieren gebruiken. De draagzak is goed verstelbaar en geschikt voor kindjes van 3,5 tot 20 kg. De draagzak is op de rug en buik te dragen en beschikt over extra gevoerde schouderriemen en een brede heupriem voor optimaal draagcomfort. Deze draagzak is ook voor dragers met een maatje meer of mensen die wat langer zijn erg geschikt.

Ouders over deze draagzak:
+ Goede kwaliteit
+ Goede prijs/kwaliteit
+ Duurzaam

8 Draagzak Deryan Meinkind

Met de Deryab Meinkind neem je jouw kleintje stijlvol mee op pad. Het is geschikt voor kinderen van 3 tot 20 kilo. De draagzak heeft 4 verschillende draagmethoden en ademend luchtgaas. De draagzak is beschikbaar in veel verschillende kleuren. Deze draagzak is niet aan te raden voor mensen die wat voller zijn.

Ouders over deze draagzak:
+ Fijne houding voor je kleine
+ Goede prijs/kwaliteit
+ Fraai design

Waarom een baby draagzak?

Veilig en vertrouwd
In een draagzak ligt jouw baby dicht tegen je aan, hij of zij voelt jouw ademhaling en jouw hartslag en ruikt jouw bekende lichaamsgeur. Dat werkt heel geruststellend voor jouw baby. Huilbuien zijn verleden tijd.

Fijne houding
Het kan zijn dat jouw kleintje last heeft van dramkrampjes, dan is gedragen voor door papa of mama erg fijn. Dat komt door de (ergonomische) M-houding waarin jouw kleintje in een draagzak ligt. Dit bevordert de spijsvertering en verlicht krampjes van jouw baby.

Handen vrij
Een groot voordeel van een baby draagzak is dat je jouw handen vrij hebt. Ga lekker wandelen in het bos of in de stad. En klusjes in huis moeten natuurlijk ook gedaan worden. Als jouw baby in de draagzak zit, dan heb je ook de handen vrij om tussendoor wat klusjes te doen in huis.

Wat is de beste baby draagzak?

Het is meestal een goed idee om recensies te lezen en ervaringen van ouders. Om je te helpen heeft Ouderliefde.nl de beste baby draagzakken voor jou op een rijtje gezet (voor ouders, door ouders). Het is altijd een goede idee om zelf te bepalen wat je belangrijk vindt aan een draagzak, en daarna jouw definitieve keuze te maken.

Verschillende soorten baby draagzakken

Er zijn veel verschillende soorten draagzakken verkrijgbaar online. Er zijn veel verschillende draagzakken op de markt, en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste is. Er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een draagzak, zoals je eigen comfort, het comfort en de pasvorm voor je baby, de gebruiksgemak en de duurzaamheid van de draagzak. Ouderliefde.nl adviseert om te kijken naar jouw lichaamstype en levensstijl. We keken naar kenmerken zoals draagpositie, minimaal en maximaal gewicht, bevestigingsmogelijkheden en manier van aantrekken. Vrijwel alle draagzakken zijn one size, maar ze kunnen ook op verschillende plekken versteld worden.

Een draagzak op je buik of rug dragen?

Een pasgeboren baby moet je in een draagzak altijd met het gezichtje naar je toe dragen. Een groot voordeel hiervan is dat je altijd goed zicht heb jouw baby. We adviseren pas jouw kindje op jouw rug te dragen, als het al rechtop kan zitten. Wel een groot naadeel hiervan is dat je geen zicht meer hebt op jouw kindje.

Verschil draagzak en een draagdoek

Er bestaan naast draagzakken ook draagdoeken. Ze hebben dezelfde functie: het dragen van je baby. Het grote verschil zit hem in dat je een draagzak moet knopen, net zoals je me teen omslagdoek doet.

Artipoppe draagzak: de prijs waard?

Draagzakken van Artipoppe zijn mega populair, misschien ken je ze wel. Wij hebben deze draagzak bewust niet meegenomen in de selectie, omdat we de prijs te hoog vinden. Ze varieren tussen de € 370 en € 820. Ze zien er geweldig uit en de kwaliteit is goed, maar je betaalt wel echt te veel. Voor de helft heb je al de nummer 1 uit onze top 8 beste baby draagzak! Wij geven het eerlijke advies: een goede baby draagzak hoeft niet duur te zijn.

Veelgestelde vragen

Is een draagzak goed voor de baby?

Een draagzak is een veilige en verantwoorde manier om jouw kleintje lopend te vervoeren. Ga nooit met een draagzak fietsen of autorijden.

Welke draagzak voor pasgeboren baby?

We stelden een top 8 beste baby draagzakken op met veilige en mooie draagzakken.

Wat is beter een draagzak of draagdoek?

Een draagzak is sneller om en af te doen dan een draagdoek. Het is praktischer in gebruik.

Benieuwd naar alle baby musthaves voor jouw kleintje? Bekijk de baby uitzetlijst: the musthaves!